onsdag 13 oktober 2010

Novellen eller filmen?


Jag tycker att novellen var mycket bättre än filmen. Den berörde mig mer, då den gav ett starkare intryck och en starkare upplevelse än filmen. Jag tycker oftast att det är så, då författaren får med mycket mer detaljer, känslor och tankar i den skriva versionen.

Det är enligt mig intressant att det är så. Filmen borde ge ett starkare intryck eftersom man då kan se händelserna och handlingen på ”riktigt”. Jag tror att det beror på att om du läser så får du din egna personliga bild och tolkning som blir ett snäpp djupare än det du upplever med dina egna ögon. 

Dock var både novellen och filmatiseringen bra. Jag hade lägre förväntningar på filmen då jag tyckte att novellen var så överlägsen och jag trodde att det skulle bli extremt svårt att genom film leva upp till den standarden. Därför blev jag positivt överraskad att filmen faktiskt var bra, men inte mer enligt min synpunkt.

Jag tycker att handlingen är väldigt spännande och intressant. Den har ett tydligt och viktigt budskap som är högst relevant i dagens samhälle – Att acceptera och att bli accepterad. Dessa två aspekter är något vi borde tänka till om både en och två gånger. Jag tänker alltid när jag möter nya människor att behandla och bemöta dem som jag själva skulle vilja bli behandlad och bemött. Det är respekt. Respekt är något oerhört viktigt, något som handlar om acceptans och att man ska behandla alla människor lika.

Alla är lika mycket värda, ingen är mindre värd än någon annan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar